Review-uri,  Utile

Despre cabana Ciucaș

Reading Time: 4 minutes

Așa cum vă spuneam aici, am ajuns din nou la cabana Ciucaș, de data asta am avut parte de o priveliște magnifică din vârf. Un pic despre restaurant și cabană (cabană care de fapt am înțeles că este clasificată ca hotel de 3 stele).

Cum se ajunge la cabana Ciucaș

  • La pas, pe unul din traseele ce duc spre cabană;
  • fie când vă faceți rezervarea anunțați că doriți să fiți preluați din parcarea de lângă Keia. Vă lăsați mașina în parcare, iar cei de la cabană vă vor transporta în mașinile lor până la cabană;
  • Ultima variantă ar fi mașina personală, dar musai să aibă cel puțin garda mai inaltă dacă nu 4×4. Iarna pare destul de anevoios drumul, chiar și cu mașină de teren și lanțuri.

Despre restaurant și cabană

Mâncarea la cabana Ciucaș este destul de bună și prețurile sunt rezonabile – având în vedere că este o cabană cocoțată în vârf de munte.

Spre exemplu o ciorbă de văcută este 12 lei și o ulcică* de aproape 300 de ml de vin fiert este 8 lei. Vinul fiert este deliciooos, are și scorțișoară și aromă de cuișoare și cred că a fost fiert și cu mere.

Personal amabil

Personalul este amabil- ce ne-a impresionat cel mai tare a fost că tanti care ne-a făcut rezervarea ne-a rugat să îi dăm mesaj când începem traseul spre cabană, iar la prânz ne-a sunat să ne întrebe dacă am ajuns ok (deși nu era la cabană și nu lucra în ziua respectivă). Toaleta de lângă restaurant este okeiysh, însă nu cea mai curată.

Ne-am cazat o noapte la cabană cu gândul că dacă nu prindem vreme bună sâmbătă, poate reușim să facem duminică traseul până în vârf. Sâmbătă când am ajuns la cabană ne-am hotărât să luăm o pauză de masă mai întâi și apoi să ne cazăm. Vezi aici mai multe detalii despre traseul pe care le-am făcut.

Cât stăteam la masă ne-am dat seama că sunt în excursie câțiva liceeni și nu prea ne-a “mirosit” a bine. Într’adevăr o mare parte din ei au stat cu noi în vila mică și au cam făcut gălăgie până pe la 11 seara.

Nu am comentat nimic pentru că și noi am fost adolescenți și știm cum e când te strângi grup mare…Problema a fost după ora 11 când un grup de adulți (dacă îi pot numi așa) au venit rachetă (a se citi beți mangă) de la bar și ciocăneau la cei mici la ușă, se certau între ei; deschideau uși, trânteau uși. Într-un final au venit cei de la cabană și le-au atras atenția. Nu s-au potolit, ca urmare la 2 și jumătate dimineața  i-au anunțat să își facă bagajele deoarece îi vor lăsa jos la Keia în parcarea unde și-au lăsat mașinile.

Noi am apreciat faptul că cei de la cabană au luat atitudine și nu au permis să continue un comportament de acest gen.

Căldură mare, mon cher!

O problemă a fost căldura: a fost extraordinar de cald. Noi ne-am întors de pe traseu și de la masă undeva pe la 8 seara. Am observat că este căldură mare însă din experința de la alte cabane, unde se folosea centrală pe lemne ne-am gândit că nu va mai pune nimeni lemne peste noapte și se va mai răci.

Undeva pe la miezul nopții ne-am dat seama că nu se va întampla așa. Ne-a fost cumva rușine să mai deranjăm din nou pe cei de la cabană (după ce s-au trezit pentru a le atrage atenția colegilor de cameră), așa că doar am deschis geamul. Un sfat ar fi: dacă vi se pare prea cald în camera seara vorbiți de atunci cu cei de la cabana să vedeți dacă puteți rezolva cumva. Baia nu a fost tocmai ok, dar doar din cauza colegilor de cameră numeroși și…pișăcioși.

Micul dejun

Micul dejun la Cabana Ciucaș a fost inclus în prețul camerei (150 de ron cameră triplă, prețul fiind pentru 2 persoane). Se servește la restaurant și aveți la alegere între mai multe meniuri. Meniurile în mare sunt formate din ouă ochiuri sau omlete în combinație cu legume sau unt și dulceață. Micul dejun a fost decent, nu ne-a dat pe spate.

Cafeaua din păcate nu e inclusă în micul dejun.

Dotări

În cameră am găsit pahare, televizor, prosoape. La baie era doar hârtie igienică și cred că a fost la un moment dat și săpun. Am venit noi echipați cu săpun, chiar și un prosop (să fie), pastă de dinți, etc.

Per total cabana Ciucaș este ok, însă v-am recomanda mai degrabă să luați  cazare în vila mare (cu baie privată) și să vă asigurați că nu sunt copii în excursie cazați pe langă voi (sau pur și simplu să veniți echipați cu dopuri de urechi). Dacă vreți mai multe detalii, verifică pagina lor de facebook.

După experiența avută, am fi preferat să ne întoarcem sâmbătă acasă, chit că ne întorceam pe întuneric și puneam la treabă frontalele. Dar asta e doar părerea noastră, întrucât ne-am dat seama că nu ne mai plac locurile atât de aglomerate. Altă concluzie- nu mai încercăm camere cu baie la comun în România .

Sharing is sexi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.