Review-uri,  Utile

Cabana Dochia

Reading Time: 5 minutes

Hei, despre traseul și experiența noastră în Masivul Ceahlău am scris aici și aici. Noi am stat cazați doar o noapte la cabana Dochia, în februarie 2020. Las mai jos detaliile legate de „sejurul” nostru la cabană.

Cum rezervi o cameră sau un pat

În primul rând, dacă vrei o cameră de 6-7 sau de 4 persoane, trebuie să rezervi din timp. Cabana are multe camere și locuri de cazare, cu toate astea, fiind populară se ocupă destul de repede în zilele de weekend. Noi am rezervat o cameră de 4 persoane cu baie privată din decembrie pentru februarie. La momentul la care am sunat, weekend-ul cu 15-16 februarie era primul disponibil așa, din „scurt”. Probabil că poți rezerva și mai târziu dacă dorești pat în camera de 15, 16 sau 19 persoane. Noi când am fost la cabană, am schimbat impresii cu un grup de 4 băieți care au încercat să găsească locuri libere cu o săptămână înainte și nu au găsit.

Tips: Poți încerca să faci rezervare vinerea, înaintea weekend-ului în care vrei să pleci. Există posibilitatea ca lumea să se răzgândească și să anuleze. Atenție, cel mai bine ar fi să ai o variantă de back-up, întrucât nu ai siguranța că vei prinde loc! Noi am încercat varianta asta cu rezervarea chiar cu o zi înainte la cabana Ciucaș și ne-a ieșit, din fericire.

Sună la cabană!

Cea mai la îndemână, rapidă și sigură variantă de a rezerva este cea în care suni direct la numărul lor de contact. Ai grijă fie să ceri o confirmare și în scris, fie să mai suni ulterior să confirmi rezervarea. Andrei P. când a făcut rezervarea a sunat la ceva timp să confirme rezervarea, ca să fim siguri că avem unde dormi. Din multele întrebări pe care i le-a adresat cabanierul la telefon (din nou), noi am cam ajuns la concluzia că nu era notată oficial rezervarea pe undeva. Din fericire, când am ajuns la cabană nu au fost probleme.

O altă variantă de a rezerva este, fie prin adresa de email (nu m-aș baza pe varianta aceasta), fie chiar prin pagina lor de facebook. Găsești toate detaliile necesare pentru a rezerva pe site-ul lor, sau pe pagina de facebook.

Condiții oferite de cabană

Voi vorbi doar despre condițiile din sala de mese, bucătărie și camera de 4 persoane, pentru că doar asta am testat. Nu știu ce condiții sunt în camerele cu baie la comun.

Sala de mese

Sala de mese este mică, comparativ cu volumul de turiști care se perindă la cabană. Mesele sunt mari (pentru un număr mare de persoane), prin urmare dacă vii cu doar 2-3 persoane sunt șanse mari să aterizezi cu alte persoane la masă. Nu este un lucru neapărat rău ăsta, nu suntem anti-sociali, însă poate fi un inconvenient faptul că îți găsești cu greu loc la masă.

Din păcate, par a fi puține persoane care se ocupă de bucătărie și de sala de mese și abia fac față turiștilor (cel puțin în weekend). Asta se traduce mai ales prin faptul că nu prea au timp să șteargă mesele. Noi ne-am descurcat cu un șervețel uscat combinat cu dezinfectant, pentru că masa nu avea doar firimituri, ci și urme de grăsime. No big deal, dar ca să știi să vii echipat.

Tips: nu căra carte după tine! Dacă vrei să citești ceva, poți găsi cărți la cabană, puse la dispoziție pentru turiști, chiar lângă recepție/tejghea.

Mâncarea

Noi am mâncat o singură dată, în seara de sâmbătă. Din păcate, din multitudinea de feluri de mâncare afișate nu erau disponibile decât o mică parte. Noi am mâncat cartofi prăjiți cu carne la garniță, Dani a încercat și desert. În afară de cartofii prăjiți, mâncarea a fost călâie, aproape rece. Mâncarea nu a fost rea, dar nici bună nu pot spune că a fost.

Așa cum spuneam mai sus, pare că sunt puține persoane la bucătărie care să se ocupe de turiștii care ajung la cabană. Prin urmare, durează un pic să stai la coadă și durează până primești mâncarea. Înarmează-te cu răbdare!

Angajații

Am interacționat destul de puțin cu cei angajați la cabană. Din ce spuneau băieții, păreau a fi glumeți și de treabă. Cel mai drăguț și pregătit angajat fiind un băiețel de vreo 3 ani, cred. Din multitudinea de persoane la masă a venit direct la Dani să-i ia comanda pentru mâncare. A fost foarte simpatic și amuzant! După ce i-a luat comanda a fugit repede la bucătărie să-i spună lu’ mami să facă mai repede cartofii prăjiți pentru Dani.

La 5 minute după, l-a chemat pe Dani la tejghea să-i spună că e gata imediat mâncarea și să ia șervețelul să se șteargă pe față și să aștepte cuminte comanda. Nu cu mult după, a început să strige el la microfon comenzile de mâncare. A fost un pic amuzant când a strigat comanda cu numărul „douj’nouă-șinci” (a se citi 95). Cum să nu-ți fure un zâmbet un copil așa simpatic și implicat în „meseria” lui?

Condiții în camera de 4 persoane

Camera este curată

Când vă gândiți la o cabană de munte, să aveți mereu în minte că nu puteți avea condiții chiar de lux la o cabană cocoțată în vârf de munte. Înainte să plecăm pe traseu, nu știam exact care sunt condițiile și voiam să luăm și sacii de dormit cu noi. Din fericire, sacii îi aveam la Târgoviște și bine că nu am apucat să-i luăm pentru că lenjeria de pat a fost curată.

Există un miros care provine de la canalizare

Un inconvenient a fost legat de mirosul venit din baie, care era un pic puternic și intra și în cameră (chiar și cu ușa de la baie închisă). Nu ne-a deranjat extraordinar asta, deoarece baia se vedea că este curată și după o perioadă te cam obișnuiai. Noi am mai deschis din când în când geamul. Cumva problema asta cu canalizarea cam apare mereu în vârf de munte, deci noi ne cam așteptam la asta.

Apă caldă, săpun, prosoape curate

Am avut la dispoziție prosoape și săpun lichid în baie. Nu există apă caldă (fierbinte) la cabană. În schimb, apa se încălzește un pic după ce folosesc mai multe persoane dușul și este călâie cât să poți face un duș rapid. Deci alt tips, fă tu ultimul duș ca să prinzi apa călduță!

Ce mi-a plăcut este că nu sunt risipitori cabanierii. Din cauza secetei resursele s-au împuținat, așa că erau afișe peste tot cu rugămintea de a consuma chibzuit apa.

Căldură centralizată

Există încălzire centralizată în cabană și din fericire nu am avut parte de aceeași căldură dogoritoare de care am avut partea la cabana Ciucaș. Cabana este încălzită fix cât să poți dormi confortabil. Eu am stat cel mai aproape de calorifer, practic eram cu el în brațe și sincer mi-am dat și ciorapii jos și am dormit semi-dezvelită. Băieților le-a fost numa’ bine.

Alte facilități

Alte facilități: saună și ciubăr. Nu le-am încercat și nici nu am întrebat dacă putem folosi, deși am venit cu costum de baie după noi. După ce am văzut anunțul cu resursele limitate, ne-am dat seama că nu are rost să folosim sauna sau ciubărul.

Recomandăm sau nu cabana?

În afară de mirosul din baie, care totuși era suportabil și oarecum de așteptat, au fost foarte ok condițiile oferite la prețul de 70 de lei de persoană in cameră de 4 persoane (tarifele de cazare scad cu cat camera este mai incăpătăoare). Deci da, recomandăm cabana cu 2 mențiuni:

  1. ar fi mai bine să veniți pregătiți cu mâncare și apă la voi. Prețurile sunt destul de mari pentru calitatea oferită. Dacă nu vreți să cărați după voi sau nu puteți căra multe kilograme, nu e capăt de țară! Găsiți la cabană de băut și de îmbucat.
  2. Nu am testat camerele de mai multe persoane și nici băile la comun. Aici cred că depinde foarte mult cu ce fel de persoane nimeriți în cameră și pe hol (pentru baie). Noi am luat la cabana Ciucaș cameră cu baie la comun și din păcate am ajuns la concluzia că ar trebui să evităm pe cât posibil în România băile la comun. Vezi mai multe aici despre experiența noastră la cabana Ciucaș.

Nu mi-a dat prin cap să fac poze la cameră sau la baie, puteți vedea câteva poze din camere aici: https://cabana-dochia.ro/cazare/ .

O zi fainăăăă!

Sharing is sexi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.