Casa Savri drumasii
Review-uri

Casa Savri, Sighișoara

Reading Time: 3 minutes

Hei, hei! Azi am dat un search rapid pe google. Am căutat locuri mai puțin cunoscute din România. Din pagină în pagină, am ajuns la un articol care m-a dus la o altă pagină cu diverse cazări interesante din România. Undeva pe listă era și Casa Savri. Este într-adevăr o cazare specială și m-am gândit că merită un review.

Cum am ajuns noi la Casa Savri

Noi am ajuns la Casa Savri din întâmplare. În 2018 am primit de la muncă tickete de vacanță (de fapt card) valabile pentru România. Le-am folosit chibzuit pentru un sejur în Timișoara unde am avut super preț. În 2019 eu nu cheltuisem încă banii de pe card și urma să expire cardul și banii de pe el. Prin urmare, m-am dus la prima agenție de turism care mi-a ieșit în cale și am cerut oferte „undeva la munte” pentru august sau septembrie. Long story short: am ajuns la varianta cu Casa Savri deoarece era singura disponibilă într-un weekend în care eram și noi liberi și era varianta okeish ca preț. Când zic okeish, e doar în comparație cu celelalte prețuri primite.

De ce am ținut morțiș să spun cum am ajuns noi la această cazare minunată? Pentru că nu este suficient promovată! Noi am ajuns din pură întâmplare acolo.

Un pic despre Casa Savri

Această unitate de cazare este într-o clădire monument istoric, protejată de lege și parte din Patrimoniul Unesco. Clădirea originală datează din 1568, fiind una din cele mai vechi case din Sighișoara.

Casa a trecut printr-un amplu proces de restaurare, proces surprins în fotografii pe care le regăsiți pe pereții pensiunii în zonele comune (bar, zona pentru mic dejun). Casa a aparținut unui meșter cizmar, conform datelor găsite inscripționate pe fațada clădirii.

Angajații

Am avut contact doar cu cei de la recepție, 2 la număr. Ambii au fost amabili, atât cel care ne-a făcut check-in-ul, cât și cel care a fost a2a zi. Cel din a2a zi a decis să ne însoțească seara la o vorbă cât jucam biliard. Ne-a făcut plăcere compania lui: ne-a povestit despre casă, despre lucrurile vechi expuse. Spre ex. ne-a dat detalii despre lucruri recondiționate, despre ușa de la intrare care este foarte veche și recondiționată. Ne-a mai spus despre satele din zonă, unele aproape complet părăsite deoarece tineretul a plecat în afară și nu s-a mai întors, iar bătrânii au decedat. Despre câte și mai câte nu ne-a povestit!

Servicii

Camerele sunt absolut superbe și curate. Am avut la dispoziție mini bar, prosoape, cele necesare în baie: șampon, săpun, etc. Nimic de reproșat la acest capitol.

Micul dejun este ok, am avut la dispoziție diverse tipuri de pâine. Puteai inclusiv să prăjești pâinea. Cereale, iaurt, dulcețuri, fructe, prăjituri, mezel, legume, omletă, ouă, bacon prăjit. Se servește mâncare și pe terasa care este superbă. Plină de plante și câteva unelte vechi expuse. Din păcate, noi nu am putut mânca micul dejun acolo deoarece în noaptea de dinainte plouase și încă erau ude băncuțele și mesele de lemn.

Un atu al aceste cazări este apropierea de cetatea veche. Există o grădină verticală (panta este destul de mare) prin care se poate trece și o ușă care te lasă fix în cetate. Chiar dacă nu mergi prin grădina lor, tot este destul de aproape de intrarea principală în cetatea medievală.

Se merită sau nu?

Cazarea este superbă. Dacă se încadrează în bugetul tău, nu trebuie ratată! Noi am considerat-o scumpă, am plătit undeva la 450 de ron pe noapte. Am acceptat doar pentru că ar fi expirat cardul și am fi pierdut banii. Pentru a vedea și alte păreri și ceva poze vezi aici link booking pentru review-uri.

Acum, după experiența de acolo și mai ales compania plăcută pentru discuții cred că aș fi regretat dacă nu am fi ajuns să stăm acolo.

Sharing is sexi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.