Ce legătură are duhul cu călătoriile?

„De duh” – Ce legătura are duhul cu călătoriile?

Reading Time: 2 minutes

Am simțit nevoia să adaug o categorie nouă, „de duh”. La prima vedere pare că duhul nu are nicio legătură cu călătoriile.

Exact cum ziceam și aici, mie călătoritul mi-a deschis ochii și mintea. Mi le-a deschis în primul rând prin oamenii faini pe care i-am întâlnit, dar și prin experiența cu oameni necinstiți de care am dat. Mi-a deschis mintea prin expunerea la culturi noi, care au moduri de a gândi, de a mânca sau de a face lucrurile diferit. Călătoritul m-a făcut să apreciez ce avem în țară, sau din contră, să văd unde putem schimba lucruri.

Călătoriile – experiențe create în jurul conjuncturii

Dar călătoriile mi-au deschis mintea și prind faptul că am dat de anumite situații care m-au făcut să regândesc unele lucruri. De cele mai multe ori, înainte de o călătorie se nimerește să citesc un articol legat de o anumită temă, sau să dezbat niște idei cu prietenii sau familia.

Când ajung să călătoresc, „se nimerește” să dau fix de acele situații care să întărească ideile citite sau dezbătute. Uneori, din contră, realitatea îmi arată că nu e chiar așa cum credeam eu. Și ajung să-mi schimb percepția despre diverse, în urma călătoriilor avute. Uneori, mi se întâmplă să mi se schimbe percepția și despre o temă la care nu m-am mai gândit de mult timp. De cele mai multe ori, în mintea mea ajung să asociez călătoria respectivă cu lecția pe care am învățat-o.

De ce ne fac călătoriile fericiți

Ăsta e unul din motivele pentru care călătoriile ne fac fericiți, chiar dacă știm că și alte persoane au călătorit în aceeași zonă. Este vorba de experiența unică pe care o ai, despre compania avută, gândurile și amintirile cu care pleci de acolo. Chiar am citit de curând articolul ăsta, în care se povestea despre motivul pentru care ne fac călătoriile fericiți (vezi punctul 7). De aceea, am vrut să-ți povestesc și de partea nematerială a călătoriilor noastre.

Ce găsești în categoria „de duh”

În categoria asta „de duh” vei regăsi diverse idei venite în urma călătoriilor. Pentru unele din idei vei vedea că nici măcar nu am ajuns la o concluzie anume. Ci doar am dezbătut o temă la care e greu să ajungi la o concluzie valabilă în aproape orice context.

Sharing is sexi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.