Oameni faini

Dărac

Reading Time: 4 minutes

Alex Dărac (sau Dărac fotograful cum îi mai spunem noi) s-a ocupat de fotografiile de la cununia noastră civilă.
Pe Alex l-am găsit întâmplător pe o platformă cu fotografi din România.
După ce i-am văzut portofoliul pe www.fotografi-cameramani.ro, l-am căutat și pe facebook și l-am contactat printr-un mesaj.

Instantanee

Eu sunt genul care nu are absolut nicio răbdare să stau la fotografii și apreciez foarte mult instantaneele. Prin urmare, îmi doream un fotograf mai tânar și/sau mai deschis la instantanee, mai degrabă decât un fotograf care să facă clasicele poze cu fiecare grup, familie, etc. În București sunt destul de mulți care s-au adaptat și au început să fie creativi în fotografiile de nuntă. Sunt destul de mulți și în restul țării, însă nunta având loc în Târgu Jiu, unde nu prea cunoșteam multe persoane și mersul lucrurilor, mi s-a părut mai dificil să găsesc ce căutam.

Dărac, om fain și serios!

Ne-am întâlnit toți 3 înainte de cununie cu aprox. 2 săptămâni ca să lămurim câteva detalii organizatorice. Și ca să mă asigur ca nu se va supăra pe faptul că nu voi sta foarte mult la pozat. Eu sincer, mă așteptam să discutăm 10 minute and that’s it. În schimb, am avut surpriza să găsim un om sociabil și foarte deschis. Ne-a povestit un pic despre el și am fost încântată de alegerea făcută. Pentru Dani nu a fost foarte importantă partea “fotografică”, în schimb a fost foarte încântat de rezultat.

În ziua cununiei a fost punctual, a ajuns înaintea noastră la primărie. Ne-a ajutat și cu transportul. A luat cu mașina lui pe fetele noastre de la primărie la restaurant și practic ne-a scutit de un pic din agitația cu aranjatul taxi-urilor și cum împărțim persoanele. La primărie cea mai mare parte din poze au fost instantanee; după care la conac am avut o mini-ședință foto. Am apreciat că a știut cum să ne îndrume, fără să pară autoritar; iar în momentul în care i-am spus că ne-am cam săturat de poze, a înțeles și nu a insistat să facem mai multe fotografii.

Un pic și despre olteni

O fază care pe mine m-a amuzat teribil: ne povestește Alex cum a ajuns să stea o perioadă cu un prieten în Ardeal la cineva. Nu mai țin minte exact de ce au ajuns să stea la tipul respectiv. Ideea este că după doar câteva zile, îi întreabă pe Alex și pe prietenul lui dacă sunt nervoși, sau așa sunt ei mereu, agitați?

De ce m-a amuzat pe mine treaba asta? Pentru că exact asta a fost prima mea impresie despre olteni, încă din facultate: că sunt agitați. Don’t get me wrong, nu încerc să pun o etichetă, dar este greu să nu observ caracteristicile diferite (și predominante) ale unui popor sau ale unei zone dintr-o țară, ale unei familii sau ale unei persoane. Dani se aprinde mereu pe tema asta (când îi spun că se agită) și-mi place să-l tachinez. Până la urmă, caracteristicile care sunt diferite ne fac speciali. Evident că sunt conștientă că or fi și olteni liniștiți, dar tocmai excepțiile confirmă regula.

De ce este Alex pe lista noastră de oameni faini care și-au lăsat amprenta asupra noastră?

În afară de faptul că el este cel care ne-a oferit o amintire palpabilă legată de cununia noastră, ne-a încântat să vedem un tânăr așa deschis la minte, pasionat și priceput în serviciile oferite.

Ne-a încântat să vedem că încă sunt tineri care au o gândire „out of the box” despre viață și care își știu prioritățile. Nouă ne-a lăsat impresia că mizează mai mult pe experiență, socializare și mult prea puțin pe partea financiară, birocratică. Când spun partea birocratică, mă refer, de fapt, la faptul că este conștient că mai important decât o facultate este ceea ce înveți și te ajută în viață. Adică o foaie (diplomă) nu reprezintă ceea ce ești tu, ca persoană, și nici nu reflectă tot ceea ce știi.
Chiar și acum ne mai uităm din când în când pe facebook și ne mai spunem unul altuia ce mai face: „Uite, Dărac s-a dus pe Sohodol și a mai făcut niște poze faine”.

P.S. Dacă locuiești în Târgu Jiu sau prin apropiere și ai nevoie de un fotograf, îl recomandăm cu drag pe Dărac. Este fotograf priceput și om fain care se adaptează ușor la orice dorințe. Recomandarea o dăm dezinteresat și doar pentru că am fost foarte mulțumiți de experiența avută! Las mai jos câteva fotografii drept mărturie pentru ce spunem. Dacă vrei datele de contact, sau să îi vezi portofoliul, ai mai multe detalii aici.

Citește aici și vezi care e faza cu oamenii faini despre care povestim. Dacă vrei să citești mai multe povești despre oameni faini, vezi aici.

Sharing is sexi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.