Despre drumașii

Reading Time: 3 minutes

Hei, hei! Suntem Gab și Dani (aka drumașii). Ne-am hotărât să fugim în lume, în anul nostru sabatic. Ideea jurnalului de călătorii a venit după ce am anunțat prietenii că ne-am hotărât să plecăm brambura. Ei m-au încurajat să scriu ca să poată fi la curent cu locurile pe care le vizităm și experiențele noastre. Între timp, am ales să fac public jurnalul de călătorie, cu gândul că există totuși persoane ca noi, care își doresc să călătorească mai mult și uneori nici nu știu de unde să o apuce. Cu toate că nu am deloc „vorbele la mine”, îmi fac curaj și-ți împărtășesc aventurile și pățaniile noastre în speranța că te vom inspira. Eu (Gab), voi fi cea care voi posta, iar Dani își va arunca ochiul critic peste articole pentru revizuiri; totodată promițând și că va scrie ocazional, când inspirația i se va arăta (fraza asta poetică e scris-o chiar el 😆 ).

Despre blog

Am pornit blog-ul în ianuarie 2020, cât suntem încă în febra pregătirilor pentru anul sabatic, care va începe în martie. Vrem să-ți povestim despre toate experiențele noastre: de la cum ne-am decis să plecăm  în an sabatic, cum ne pregătim, la ce ne așteptăm. Nu vrem să ne rezumăm doar la asta. O să mai povestim și despre turele pe munte avute până acum, city break-uri, roadtrip-uri cu cortul, tips&tricks.

Later edit (26.05.2020): După cum știți, nu am mai putut pleca întrucât ni s-au anulat biletele de avion și am stat aprox. 2 luni în carantină. Am scris aici mai multe despre ce se întâmplă, până la urmă, cu anul sabatic.

Experiențe faine în detrimentul concediilor luxoase

Nu suntem fani concedii luxoase, deci încercăm, pe cât posibil să vizităm și locuri mai puțin turistice.  Din 2019 încercăm să evităm locurile foarte turistice în plin sezon, deoarece în afara sezonului prețurile sunt considerabil mai mici și e mai puțin aglomerat. În cazul în care preferi concediile cu cazări de lux, îți plac barurile, cluburile și restaurantele fancy nu vei găsi prea multe informații utile pe blog. Dacă preferi experiența, vrei să cunoști și zonele mai puțin turistice, te încântă ideea de a face roadtrip cu cortul, sau să stai în cazări mai altfel; atunci cu siguranță vei găsi informații care să te inspire. De asemenea, dacă vrei să nu cheltui o mică avere pe fiecare concediu, te putem ajuta cu tips&tricks pe care le-am acumulat de-a lungul călătoriilor noastre.

Câteva lucruri în plus despre noi, care te vor ajuta să înțelegi mai bine unele postări:

  • Eu (Gab) sunt coffee lover & addict. Fără cafea nu rezist toată ziua și nu sunt bună de nimic. Când merg în concedii cu fetele, primul lucru la micul dejun: se asigură că beau cel puțin un espresso.  De obicei sunt cea care mă agit, caut informații pentru concedii și vin cu ideile. Dani e cel care mă susține și mă încurajează mereu.
  • Alina este cea mai bună prietenă a mea, și este una din prietenele comune cu care ne înțelegem foarte bine amândoi (eu și Dani). Alți prieteni comuni cu care ne înțelegem foarte bine sunt cofetarii. Noi așa le spunem când povestim familiei sau prietenilor de ei. El este patiser, ea cofetar; sunt un cuplu cu care ne petrecem destul de mult timp împreună. Singurii care-i pot rezista energiei lui Dani (just joking).
  • Dani are 2 hobby-uri principale: detecție de metale și numismatica. Pe lângă astea 2 sunt multe altele secundare (aveoaneee, aka aeromodelism).  Pentru a împăca și capra și varza, am ales să combinăm detecția de metale cu drumețiile montane, așa că, să nu te mire dacă găsești prin articole fiare (a se citi obiecte din metal) sau trasee făcute doar pe jumătate, evident cu scopul de a detecta în tihnă.
  • O să încerc să scriu cât mai în română posibil, unde vezi cuvinte sau fraze în engleză, o fac involuntar. Ce nu o să fac: nu o să folosesc cuvinte traduse cu sens greșit în română, sau cuvinte care nu există în DEX, dar seamănă cu ceva cuvinte din engleză. Dacă mă vezi folosind escaladare, a face sens, decomisionare, etc. dă-mi peste mână.

Echipament foto

Majoritatea pozelor dinainte de ianuarie 2020 sunt făcute cu telefonul: Asus Zenfone Max Pro M1. O mică parte din poze sunt făcute cu Olympus TG-5. Cu ocazia anului sabatic ne-am hotărât să facem o investiție într-un aparat foto, Sony a6000 cu obiectivul din kit (16-50 F/3.5-5.6) și un obiectiv Sigma 30 mm F2.8. Încă învăț să folosesc aparatul, nu prea l-am testat încă însă dacă ai sfaturi, drop a comment sau scrie-ne.

Cum ne poți contacta?

Pentru orice întrebări sau recomandări ai avea, ne găsești pe insta, la adresa de email baleanu.gabriela@gmail.com sau poți pur și simplu lăsa un comentariu pe blog și răspundem cât mai curând posibil. 

Cu drag,