Europa

Kaya Bunar

Reading Time: 2 minutes

Kaya Bunar, de ce ar trebui să o vezi? Cred că multă lume alege Bulgaria pentru o escapadă rapidă din București. Sunt destul de cunoscute zonele de litoral, dar și sătuce precum Veliko Tărnovo. Deși cascada Kaya Bunar se află oarecum în apropiere de Veliko Tărnovo (aprox. 30 de minute cu mașina) am observat că nu este chiar atât de popular.

Kaya Bunar sau Hotnishki Waterfall sunt o escapadă perfectă de o zi deoarece faci cam 3 ore pe drum, din București. La prima cascadă se ajunge ușor, e la câțiva pași de mers pe jos de unde lași mașina. După care se fac niște scări care te conduc prin cheile respective. Scările se fac din ce în ce mai abrupte, iar peisajul mai mirific pe măsură ce urci. Sunt un pic cam șubrede scările respective, dar merg urcate. Noi nu am urcat foarte mult pentru că taică’miu are rău de înălțime. El coborâse de la primele 2 scări, noi am mai urcat un pic. Nu am vrut să-l face să aștepte prea mult așa că am coborât și noi.

Noi am ajuns cu mașina personală, într-o zi de aprilie. Vremea a fost perfectă și apa la fel. Se vedea așa …o nuanță de verde și turcoaz pe alocuri.

Se merită o plimbare la Kaya Bunar?

Cu siguranță se merită o plimbare! Și dacă faci o vizită scurtă și în Veliko Tărnovo ai obținut excursia de o zi perfectă. Vezi mai jos câteva fotografii, ca să te convingi.

P.S. Dacă vrei să vezi mai multe din aventurile noastre în Europa, aruncă un ochi aici.

Sharing is sexi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.