Europa

Krka National Park

Reading Time: 4 minutes

Krka Park este și el destul de celebru, dar este umbrit cumva de fratele său Plitvice. Inițial nu eram pe convinși să vizităm și Krka, deoarece ne-a costat destul de mult Plitvice. Dar am zis că nu știm când mai avem ocazia să trecem prin Croația și ar fi bine să vizităm și acest parc.

Intrarea în parc este o idee mai ieftină și din fericire nu plătești parcarea separat. Înainte de intrare în parc este o zonă de parcare destul de mare.

Tips&tricks

Vino devreme și cu apă la tine!

E bine să vii devreme ca să eviți aglomerația și căldura. Spre deosebire de Plitvice, impresia mea a fost că au fost mai puține locuri umbroase în Krka. Ar fi bine să vii pregătit cu pălărie sau o eșarfă, să te aperi de soare.

Este bine să vii pregătit cu apă deoarece te plimbi destul de mult prin natură și dai destul de greu de chioșcuri.

Ia cu tine și niște ronțăieli

Tot din același motiv: plimbări lungi, chioșcuri rare. Plus că așa mai economisești niște bani. De obicei este mult mai scumpă mâncarea în parcurile de genul.

Cu rezervare sau fără?

Spre deosebire de Plitvice, pentru Krka nu am făcut rezervări pentru că nu era în plan. Nu am stat deloc la coadă, iar biletele au fost o idee mai ieftine: 400 vs. 500 de kuna.

Folosește harta de la recepție

Harta te poate ajuta să te orientezi când semnele nu îți indică foarte clar pe unde să mergi. Dacă nu o găsești utilă, măcar o folosești pe post de evantai.

Verifică detaliile de pe site-ul lor oficial

Cel mai bine este să verifici prețurile, programul pe site-ul lor oficial. Din ce am observat se cam schimbă prețurile de-a lungul timpului. În plus, contează destul de mult sezonul în care ajungi. Pe site mai găsești și informații educative, ajutor să-ți planifici ruta.

Merită sau nu o vizită la Krka National Park?

Pe de o parte mi-a plăcut mai mult Krka, decât Plitvice. Deși parcă vorbim un pic de lucruri diferite. Fiecare parc are farmecul lui. Mi-a plăcut și datorită faptului că sunt mai puțini. Dar și pentru că traseele parcă te aduc mai în sălbăticie decât o fac cele din Plitvice.

Un avantaj pentru Krka ar fi faptul că se poate face baie. Noi aici am avut o dilemă. Pe hartă apărea semn că se poate înota în zona respectivă. La fața locului însă, erau semne de înot interzis. Eram cam bulversați. Până la urmă nu ne-am aventurat: apa părea rece și lumea tot aluneca pe stânci și pietre. Un mare minus pentru acest parc sunt toatele cu plată. Cât timp plătești o taxă sănătoasă de intrare nu văd de ce ai plăti toaleta separat.

Chiar dacă ne-a dezamăgit taxa de la toalete, nouă ne-a plăcut Krka. Dani a fost încântat pentru că în plus, a văzut și niște ruine și am intrat și într-o peșteră. Peștera a fost interesantă deoarece a fost locuința unor homo sapiens acum ceva vreme. În afară de informații despre peșteră au și „reprodus” cum arăta interiorul, inclusiv cu niște manechine caraghioase. Merită o vizită în acest parc. Dacă ar fi să aleg între Krka și Plitvice nu aș ști ce să aleg. Te las pe tine să arunci un ochi peste poze și să ne spui.

O zi fainăăăă!

Sharing is sexi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.