Not all heroes wear capes,  Oameni faini

Nea’ Victor

Reading Time: 2 minutes

Trebuia musai să povestesc și despre Nea’ Victor din Plopi!

Nea’ Victor este cioban din Valea Ierii și are grijă de aproximativ 400 de oi și câteva căprițe. Pe dânsul l-am cunoscut în sejurul nostru din Plopi. Ne-a întâmpinat spre traseul către cetatea Liteni/Litea.

Traseul nu mai este foarte bine marcat (au căzut copacii pe care erau desenate marcajele) și dumnealui ne-a îndrumat cum să ajungem din nou pe traseul marcat. Verifică aici pentru detalii despre traseele spre cetatea Liteni.

Nea’ Victor: „Când vă întoarceți, treceți pe la mine!”

Ne-a spus că ne așteaptă la întoarcere să mai stăm de vorbă. Așa a și făcut. Ne-a dus la stână și ne-a arătat (cum îi place lui să spună) „garsoniera” lui de lux. Mai exact, un fel de trăsură cu o cameră.

Nu ne-a lăsat să plecăm fără să mâncăm gogoși făcute de soție, fără 1-2 kg de caș de oaie, o sticlă de lapte de capră, apă de izvor. Un om cu suflet foarte mare și foarte primitor. Cu siguranță ne-a înseninat ziua.

Noi ne-am simțit prost că nu am avut bani să-i lăsăm. Nicio clipă nu ne-a cerut un ban, însă ni se părea normal să-i dăm. Omu’ și-a terminat gogoșile pe noi. Când a auzit că ne simțim prost și că am fi vrut să-i dăm bani, ne-a zis „Baaani? Dar v-a cerut cineva așa ceva? Nu am nevoie! Eu mă bucur că am avut cu cine vorbi.”

Am stat peste o oră în colțul acela de verdeață, departe de orice. Ne-a povestit despre stâna lui, despre zonă, despre familie. Cel mai tare ne-a impresionat cât de deschis a putut fi, ce frumos vorbea despre zonă și despre familie. Pur și simplu timpul a stat în loc.

Vezi aici de ce ne-am hotărât să povestim despre persoanele care ne-au impresionat de-a lungul călătoriilor noastre. De asemenea, găsești mai multe povești aici.

Priveliștea de la stână
La plecare..se vede stâna în față

Sharing is sexi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.